Alkohol

Alkohol – opojna pijača, katere prekomerno uživanje lahko preide v odvisnost. Ta pa je lahko težavna ne le za odvisnika ampak tudi za ostale družinske člane.

Morda ste že trdno zaspali, vrata pa so se nenadoma odprla. V sobo se je privil vonj po alkoholu. Pogled na uro kaže na štiri zjutraj. Vstopi v sobo. Včasih da mir, včasih pa razgraja po hiši. Ostali družinski člani lahko najprej dejstvo zanikajo in iščejo izgovore, ko pa postane preveč, se pojavijo opozorilni znaki v telesu, ki sporočajo, da nekaj ni v redu.

Simptomi, kakor so na primer tesnoba, nespečnost ali napadi panike, so lahko posledica dejstva, da nek družinski član pije, ne glede na to, ali družinski član še pije ali pa je že odnehal. Simptomi lahko ven udarijo tudi kasneje v življenju, ko je alkoholik v družini že trezen. Zato je potrebno čustva predelati in zaceliti povzročene rane.

Terapija z menoj je prava za to, saj imam sama največ izkušenj z delom na tem področju. Skupaj bomo odkrivali težave in jih prek pogovora odpravili.